8 Οκτ 2009

#Twitter: Εργαλεία και εφαρμογές


Το Twitter έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για εσάς που ασχολείστε λίγο παραπάνω από το κανονικό το Twitter από μόνο του δεν είναι αρκετό!

Ευτυχώς υπάρχει μια πληθώρα εργαλείων και εφαρμογών για να καλύψει όλες σας τις ανάγκες.


Το HootSuite είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εργαλεία διαχείρισης. Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλούς λογαριασμούς Twitter, να εμπλουτίσει τα Tweet του με αρχεία (ανεξαρτήτως τύπου), να προγραμματίσει πότε θα προβληθεί ένα Tweet, να βρίσκει εύκολα και αυτοματοποιημένα Tweet με συγκεκριμένους όρους/λέξεις και να παρακολουθεί με επαρκή στατιστικά στοιχεία (με διαγράμματα πίτας και ραβδωτά διαγράμματα) τους συνδέσμους που δημοσιεύει εφόσον έχει κάνει χρήση του Ow.ly για να τους συρρικνώσει. Δυστυχώς το HootSuite δεν είναι διαθέσιμο για κινητά τηλέφωνα και μάλλον θα αργήσουν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα σύμφωνα με την ιστοσελίδα υποστήριξης. Μπορούμε να δημοσιεύουμε φωτογραφίες από κινητό κάνοντας χρήση του Twitpic. Μάθετε περισσότερα για το HootSuite στο προφίλ του εργαλείου στο Twitter.



Το TweetMiner είναι άλλο ένα εργαλείο διαχείρισης αλλά είναι ακόμα σε beta έκδοση. Περισσότερα στην ιστοσελίδα υποστήριξης ή στο Twitter  από το χρήστη @justinvincent.


Το wefollow είναι μια εφαρμογή του Twitter που επιτρέπει στους χρήστες να βάζουν έως 5 ετικέτες (tags) που τους χαρακτηρίζουν στον λογαριασμό τους στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βρούμε και να μας βρουν χρήστες ανεξαρτήτως του περιεχόμενου των Tweet. Περισσότερα στην ιστοσελίδα υποστήριξης ή στο προφίλ της εφαρμογής στο Twitter.




Το Trendsmap μας επιτρέπει να βλέπουμε ποια θέματα συζητιούνται τώρα στο Twitter και έχουν ξεχωρίσει, σε πραγματικό χρόνο, πάνω στoυς Google Maps. Οι ετικέτες (tags) που εμφανίζονται αλλάζουν μέγεθος δίνοντας έτσι πληροφορίες για τον όγκο των Tweet ενώ η εφαρμογή μας προβάλει σχετικούς συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο. Εστιάζονταν τον χάρτη στην Ελλάδα (ή πατώντας τα κουμπιά "My City" ή "My Region") βλέπουμε ότι κάποιες φορές παρουσιάζονται μια με δύο ετικέτες πάνω από την Αθήνα... Έχουμε καιρό ακόμα!



Το OnlineGlobeGrid προβάλει στους Google Maps τους χρήστες που επιλέγουν να κάνουν χρήση της εφαρμογής ανά τον κόσμο. Δυστυχώς τα μόνα στοιχεία που βλέπουμε για τους χρήστες είναι η φωτογραφία του προφίλ τους στο Twitter και η τοποθεσία τους (από ότι φαίνεται έρχονται και οι διαφημίσεις), τίποτα άλλο. Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και εάν κάνετε χρήση του Twitter από το κινητό σας θέλει προσοχή. Περισσότερα στο προφίλ της εφαρμογής στο Twitter.



Το Localtweeps και το Νearby Τweets είναι κάποιες από τις εφαρμογές που κάνουν χρήση των Google Maps, το καθένα με το δικό του τρόπο αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα για να εκφέρω γνώμη.

Για το τέλος κράτησα μια ωραία εφαρμογή για bloggers ή χρήστες που έχουν δικές τους ιστοσελίδες και ταξιδεύουν συχνά. Μπορείτε να βρείτε τον κώδικα καθώς και άλλες χρήσιμες εφαρμογές στο ΜΙΒΑΖΑΑΡ.


View Larger Map

Εσείς ποιες εφαρμογές και εργαλεία του Twitter χρησιμοποιείτε; Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο από τα παραπάνω; Ποια είναι η γνώμη σας;

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...