2 Νοε 2010

Facebook: Δημιουργώντας μια προσωποποιημένη διαδικτυακή εμπειρία

Facebook personalizing the webΠριν από καιρό αναζητούσα έξυπνους τρόπους χρήσης του facebook connect. Ένας φίλος λοιπόν μου έστειλε ένα σύνδεσμο από τη σελίδα της Stella Artois όπου εφόσον συνδεόσουν μέσω του facebook connect έβλεπες ένα βίντεο με τους ήρωες του να κάνουν χρήση των φωτογραφιών προφίλ των φίλων σου για να βρουν το κληρονόμο.

Στο τέλος φυσικά καταλήγουν στη δική σου φωτογραφία ως αυτού που πιστεύουν ότι είναι ο κληρονόμος και δικαιούχος του δώρου το οποίο ήταν ένα πολυτελές ταξίδι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, και όχι μόνο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.



Ωραίο σενάριο! Δήλωνες το όνομα σου στο τέλος του βίντεο και ήσουν έτοιμος να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μέσα από μια προσωποποιημένη εμπειρία. Δε μπορώ να σας δείξω το διαγωνισμό μιας και τελείωσε, στη σελίδα της Stella μπορείτε να δείτε το βίντεο με το νικητή.

Πριν λίγο καιρό συνάντησα μια εφαρμογή του Discovery Channel που πάει ένα βήμα παραπέρα, βασισμένη στην εκπομπή The Colony σας δείχνει πως θα επηρεαστεί ο κοινωνικός σας περίγυρος έπειτα από μια βιολογική καταστροφή που καταλήγει σε πανδημία.

Μεταφέρεστε σε ένα κοινωνικό δίκτυο όπου οι φίλοι σας μιλάνε, ζητούν βοήθεια, μοιράζονται βίντεο με οδηγίες για να ανάψεις φωτιά και να φορτίσεις μια μπαταρία αυτοκινήτου με κόκκινο κρασί (!) και πολλά πολλά άλλα. Ένα σενάριο που φαντάζει ολοένα και πιο αληθινό και περνάει έστω και έτσι σημαντικά μηνύματα. Απολαύστε τη, "The Colony".

Discovery's channel The Colony Facabook

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...