7 Δεκ 2010

Νέα σελίδα προφίλ: Facebook και διαφημιστές οι κερδισμένοι

Ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg μας ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής 60 minutes ότι πλέον θα έχουμε νέα σελίδα προφίλ, τι χαρά! Λες και δεν ήταν αρκετές οι αλλαγές που έχουν κάνει ήδη... Σας θυμίζω ότι περιμένουμε και το νέο σύστημα μηνυμάτων που αναμένεται να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στο τρόπο που επικοινωνούμε, έτσι λένε τουλάχιστον.

 Άλλη μια μεγάλη ανακοίνωση του Facebook που σε αναζήτηση δημοσιότητας (;) επέλεξε ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο και όχι το Facebook live όπως συνηθίζει. Ο Zuckerberg έχει βρεθεί στο 60 minutes και παλαιότερα.

Ποιες οι διαφορές του νέου προφίλ από το παλιό; Αν δε κάνετε καμία πράξη και απλώς το αγνοήσετε δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα. Απλώς στη κορυφή του προφίλ σας θα φαίνονται κάποιες από τις πληροφορίες σας, η αριστερή στήλη έχει εμπλουτιστεί και θυμίζει έντονα αυτή των νέων σελίδων φιλίας, 5 φωτογραφίες που σας έχουν κάνει tag πρόσφατα φαίνονται στη κορυφή, υπάρχουν διαφορετικοί τίτλοι για τη σελίδα των πληροφοριών σας, και πάνω δεξιά φαίνονται οι ειδοποιήσεις του poke (Ξύπνα!).

Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε όμως τότε υπάρχουν κάποιες νέες δυνατότητες πέραν αυτών που ανέφερα. Αυτές που ξεχωρίζω είναι:

  1. Δημιουργία project: Μπορείτε να αναφέρετε με τι ασχολείστε αυτή τη στιγμή στην εργασία σας και με ποιόν συνεργάζεστε
  2. προσθέστε project που εργάζεστε τώρα και τους φίλους με τους οποίους συνεργάζεστε
  3. Δημόσιες λίστες φίλων: Μπορείτε να κάνετε δημόσια μια λίστα φίλων που έχετε δημιουργήσει (ευχαριστώ το φίλο του blog Αντρέα για τη πληροφορία!). Θα φαίνεται στην αριστερή στήλη του προφίλ σας μαζί με όποια ομάδα επιλέξετε.
  4. κάντε δημόσια μια λίστα φίλων που φτιάξατε
  5. Δημιουργία υποκατηγορίας μαθημάτων: Μπορείτε να προσθέσετε τα μαθήματα που κάνετε/κάνατε στο σχολείο ή πανεπιστήμιο και τους συμμαθητές ή δασκάλους σας

Συμπεράσματα

To tag στις φωτογραφίες γίνεται ακόμα πιο σημαντικό και ίσως θα έπρεπε να ρυθμίσετε ποιοι μπορούν να δουν αυτές τις φωτογραφίες ("Φωτογραφίες και βίντεο όπου έχω επισημανθεί" στις ρυθμίσεις απορρήτου) ενώ οι χρήστες φόρτωσαν τα προφίλ τους με νέες πληροφορίες, ποιες γλώσσες μιλάνε και τόπο κατοικίας κυρίως.

Το τελευταίο ήταν και ένα εξαιρετικό δώρο για τους διαφημιστές. Πολλοί χρήστες δεν είχαν δηλώσει τόπο κατοικίας και ήταν δύσκολο να τους στοχεύσουμε σε διαφημίσεις, η εικόνα αριστερά απεικονίζει τη κατάσταση 2 μέρες πριν τα νέα προφίλ ενώ η δεξιά είναι σημερινή (2 μέρες μετά).

Διαφήμιση facebook: 73900 χρήστες ζουν στο Ηράκλειο Κρήτης Διαφήμιση facebook: 76120 χρήστες ζουν στο Ηράκλειο Κρήτης

Αν σας άρεσε η ανάρτηση μοιραστείτε την με τους φίλους σας! Θα βρείτε όλα τα δίκτυα που συμμετέχω στο προφίλ μου στο Google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου